Mercedes-Benz Türkiye’de yeni modellerle elektrikli otomobillerin pazar payı artacak. Yeni elektrikli GLB’yi Nisan’da satışa sunan, yeni elektrikli GLC’yi ön siparişe açan Mercedes-Benz Türkiye’nin satışlarının % 25’ini elektrikliler oluşturacak. bir başka deyişle Türkiye’de satılan dört Mercedes’ten biri elektrikli olacak.
Türkiye’de satışa sunulacak yeni elektrikli GLC’nin Erzurum-Erzincan rotasındaki lansmanında konuşan Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “2026’nın Nisan ayı itibarıyla 7.483 adetlik satışla premium segmentte lider konumdayız. Geçtiğimiz yıl satışların % 20’sinden fazlasını elektrikli modellerimiz oluşturuyordu. Tamamen elektrikli modellere olan ilginin bu sene de artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Bu yıl satışlarımınız % 25’ini elektrikliler oluşturacak. 140. yılımızda marka tarihimizin en kapsamlı ürün lansman programını hayata geçiriyoruz. 40’tan fazla yeni modelle geleceğe güçlü bir adım atıyoruz. GLC de bu dönüşümün önemli temsilcilerinden” değerlendirmesini yaptı.

140 yıl boyunca Mercedes-Benz’in sektördeki standartları belirlediğini söyleyen Bekdikhan, “Elektrikli yeni GLC’nin geliştirilmesi en başından itibaren kullanıcılardan gelen kapsamlı geri bildirimlerle şekillendi” diyerek yeni GLC’nin orta segmentte bir dönüm noktasını ifade ettiğini vurguladı.

Savaş lüks segmenti de etkiliyor
Otomotiv pazarıyla ilgili beklentilerini de aktaran Şükrü Bekdikhan, şunları kaydetti: ABD-İran savaşının piyasayı etkilediğini, tüketicilerin alım kararlarında önemli rol oynadığını söyledi. Bekdikhan, “Hiç kuşkusuz savaş tüketicilerin psikolojini ve güvenini etkiliyor. Premium segmentte de bu hissediliyor. Öyle S-Serisi’ne gitmenize gerek yok, C-Serisi gibi modeller de nasibini alıyor. Alım kararlarında müşterinin yatırımları öne çıkıyor. Yüksek faiz daha cazip gelebiliyor veya altını varsa ‘Daha yükselsin öyle satıp otomobil alırım’ diyor. Savaşın gidişatı yılın ikinci yarısında belirleyici olacaktır.”
2027’ye kadar 40 yeni model sunacak
Carl Benz’in 140 yıl önce otomobili icat etmesiyle özgürlüğü yeniden tanımladığını söyleyen Mercedes-Benz Otomobil Satış ve Pazarlama Direktörü Dr. Nadine Adam da yeni GLC 400 4MATIC Edition 1 AMG’nin 638 kilometreye varan menziliyle konforlu bir seyahat deneyimi sunduğunu söyledi. Mercedes-Benz’in 2027’ye kadar sunacağı 40’tan fazla yeni model ile premium segmentte en fazla modele sahip marka olacağının da altını çizen Dr. Adam, “Yeni GLC ve yeni GLB ile Türkiye’deki elektrikli portföyümüzü genişletirken bir aile arabasından beklenenleri tamamen elektrikli bir şekilde müşterilerimize ulaştıracağız. Tamamen elektrikli C Serisi’ni üçüncü çeyrekte, elektrikli GLA’yı ise dördüncü çeyrekte Türkiye’de satışa sunacağız. Böylece Türkiye’nin elektrikli dönüşümündeki öncü rolümüzü sürdüreceğiz” diye konuştu.
Dr. Nadine Adam, 2025’te sattıkları her 5 araçtan birinin elektrikli olduğunu, “2026’da sattığımız her 4 araçtan birinin elektrikli olmasını hedefliyoruz” dedi. Dr. Adam, Online Store üzerinden rezervasyonu gerçekleşen satışların da premium segment müşterisi tarafından çok çabuk benimsenerek bu yılki toplam satışlardaki hacminin % 12’ye ulaştığını söyledi.












