Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin elektrikli otomobili GÜNSEL, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 18-21 Kasım’da düzenlenecek MÜSİAD Expo 2020 Fuarı’nda meraklılarıyla buluşmak üzere Türkiye’ye geliyor. Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde 100’ü aşkın Türk mühendis ve tasarımcının 1.2 milyon saat emekle ürettiği, GÜNSEL’in ilk modeli B9’un tanıtımı, 20 Şubat 2020’de KKTC’de yapılmıştı. MÜSİAD Expo 2020, GÜNSEL’in lansman sonrası KKTC dışında katılacağı ilk etkinlik olacak.
Yüzde 100 elektrikli otomobil GÜNSEL’in ilk modeli B9’un ilk prototipleri KKTC’nin toprağını, gökyüzünü ve bayrağını simgeleyen sarı, mavi ve kırmızı renklerde üretildi. Fuara, üretilen üç B9 prototipi ile katılacak olan GÜNSEL, ikinci modeli J9’un tasarım konseptini de sergileyecek. İki adet B9 ve J9’un bire bir ölçekli tasarım modeli GÜNSEL’in standında sergilenecek. Üçüncü B9 da basın mensupları ve sektör temsilcilerinin test sürüşleri için fuar alanı dışında hazır olacak. Elektrikli otomobilin en önemli parçalarından bataryası da GÜNSEL standında sergilenecek. GÜNSEL mühendisleri tarafından dizayn edilen bataryanın tasarımı ve özellikleri hakkında bilgilendirme yapılacak. GÜNSEL’in seri üretimine 2021’in son çeyreğinde başlanması planlanıyor.
Tek şarjla 350 km menzil sunuyor
GÜNSEL B9, tam şarjla 350 kilometre yol kat edebiliyor. Aracın motoru 140 kW gücünde. Saate 100 km hıza 8 saniyede ulaşabilen GÜNSEL B9’un hız limiti elektronik olarak 170 km/s ile sınırlandırıldı. GÜNSEL B9’un bataryası yüksek hızlı şarjla 30 dakikada doldurulabiliyor. Hızlı şarj kullanılması durumunda bu süre 4 saat.











