Uluslararası Autoshow Fuarı, 4 yıl aradan sonra dijital platformda geri dönüyor. İlk dijital Autoshow etkinliği olma özelliğini taşıyacak organizasyon, bu yıl ‘Mobilite’ temasıyla 14-26 Eylül tarihlerinde otomotiv tutkunlarıyla buluşacak. Autoshow Mobility’nin basın ve davetli günü 13 Eylül’de gerçekleştirilecek. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından 17’ncisi düzenlenecek etkinlikte, ziyaretçiler otomobillerin ve hafif ticari araçların yanı sıra ilk kez motosiklet ile scooterler’ı da online ortamda inceleme fırsatı bulacak. Organizasyonda katılımcı her marka; sanal gezinti için boyutlandırılmış özel stant alanını tasarlanacak. Ziyaretçiler markaların satış temsilcileriyle de canlı olarak görüşebilecek, finansman imkanları hakkında bilgi alabilecek, merchandising ürünlerine ulaşabilecek ve fiziki test sürüşü için rezervasyonlarını planlayabilecek. Autoshow 2021 Mobility, özel oluşturulan bir alt yapı üzerinden tüm cihazlardan takip edilebilecek. Etkinliğe katılmak isteyenler www.odd.org.tr/autoshow2021 adresinden giriş yaparak deneyimi herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymadan yaşayabilecek. Autoshow’da yaklaşık 30 otomotiv markasının birçok modeli son teknolojilerle görücüye çıkacak.

1 milyon ziyaretçi bekleniyor
Online basın toplantısında konuşan ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, “İçerisinde bulunduğumuz süreçte mobilite ve dijitalleşme bildiğiniz gibi hayatımızda çok önemli bir yere sahip oldu. Bu sebeple değişen tüketici alışkanlıkları ve giderek hızla dönüşen teknoloji ile geleceği şekillendirecek olan ‘Mobilite’ kavramı üzerinde durmak ve vurgulamak istedik. Çok sayıda otomotiv markasını bir araya getirecek ve dünyadan herkesin erişimine açık olacak bu dijital platformun, ülkemiz otomotiv sektörünün tanıtımına da katkıda bulunacağına inanıyoruz. Bizlere bu keyifli süreçte eşlik eden ve heyecanımızı paylaşan destekçilerimiz başta CASTROL olmak üzere, Otokoç Otomotiv, Autorola ve Garanti BBVA’ya da teşekkürlerimizi sunmak isterim” değerlendirmesini yaptı. Fiziksel fuarları yaklaşık 600 bin kişinin gezdiğini ifade eden Bilaloğlu, online Autoshow’a 1 milyon ziyaretçi beklediklerinin altını çizdi. Bilaloğlu, önümüzdeki dönemde fuarların hibrit modele yani hem dijital hem fiziksele dönüşeceğini belirterek, Autoshow’un geleceğiyle ilgili de karar vereceklerini söyledi.

Fiziksele en yakın fuar olacak
Dijitale taşınan Autoshow’un yeni konseptine yönelik açıklamalarda bulunan ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce de “Markalarla beraber 16 Mart 2020’den bu yana detaylı bir hazırlık sürecinin ardından geri sayım başladı. 14-26 Eylül tarihlerinde www.odd.org.tr/autoshow2021 web adresinden otomotiv tutkunlarını en son teknoloji ürünlerle bir araya getirecek ve markaları buluşturacak fuarın hem otomotiv tutkunları hem de sektörümüz için çok güzel bir sinerji yaratacağına inanıyoruz. Son teknoloji ürünlerin yanı sıra çok sayıda etkinlik, marka toplantıları ve sektörün geleceğine de ışık tutacak seminerlerle zenginleşecek dijital fuarımızın yanı sıra, otomotiv sektörü fuar süresince fiziki ortamlarda da gerçekleştireceği aktivite ve kampanyalarla heyecana destek olacak” dedi. Erce, Autoshow’un panoramik görüntüleme teknolojisi, 8K modelleme kalitesi ve geriye dönük erişilebilir yedekleme ile dünyada fiziksele en yakın fuar olacağını kaydetti. Hayri Erce, yaklaşık 1.5 yıldır otomotiv sektörünün pandemi nedeniyle zorluklar yaşadığını hatırlatarak, “Uzun bir aradan sonra bu kadar şirketin bir araya toplanması moral olacak, ekonomiye katkı sağlayacaktır” diye konuştu.










