Otobüs segmentinin dünyadaki en önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Busworld’e Türk şirketleri çıkarma yaptı. Anadolu Isuzu, 3’ü dünyada ilk kez lanse edilen toplam 9 modeliyle ziyaretçileriyle buluştu. Fuar standında Isuzu Visigo Hyper, Turquoise, Citiport 18, Citiport 12 Hyper, Novociti Volt (Orta Menzil), Novociti Volt (Uzun Menzil), Interliner 13 CNG, Citivolt 12, Novo Cabrio modellerini sergileyen Anadolu Isuzu, Avrupa’daki değişen pazar ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği elektrik ve CNG sistemlerine sahip yeni nesil çevreci araçlarını ilk kez sergiliyor. Fuar 23 Ekim’e kadar açık kalacak.
Fuarda konuşan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Anadolu Isuzu olarak yurt dışındaki distribütörlerimiz ve hızlı servis imkanlarımızla dünyada tercih edilen markalar arasında üst sıralarda yer alıyoruz. İhracat yaptığımız ülke sayısını 60’a çıkarmayı planladığımız 2020 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Yeniliğe ve yatırıma olan tutkumuzla geliştirdiğimiz araçlarımızı önümüzdeki yıllarda da sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Global marka olmayı hedefliyoruz
Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Bora Koçak da Türkiye’nin otobüs ve midibüs üretiminde dünyada iddialı üretim merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Koçak, “Biz de Anadolu Isuzu olarak midibüs ihracatındaki liderliğimizi koruyor, global marka olma yolunda ilerlerken güçlü Ar-Ge yapımız ile sürekli yeni araçlar üretiyor ve toplu ulaşıma ideal çözümler sunuyoruz. Gelecek dönemde de yeni araç yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Busworld 2019’da özellikle elektrikli ve CNG araçlarımızla alternatif enerji sistemlerine sahip araçlarımızı sunuyoruz” değerlendirmesini yaptı.











