Skoda, piyasaya sunduğu yeni SUV modeli Kamiq ile iddialı hedefler koydu. Kamiq’in online basın toplantısında konuşan Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “SUV segmenti bugün en çok tercih edilen segmentlerin başında geliyor. Skoda olarak SUV segmentinde de iddiamızı sürdürme kararlılığımızı Kodiaq ve Karoq modellerimiz ile ortaya koymuştuk. Şimdi de Kamiq modelimiz de aramıza katıldı. Kompakt SUV olarak tanımladığımız Kamiq, sıradışı tasarımı, fonksiyonelliği ve barındırdığı birçok ekstra donanımı ile inanıyorum ki kendisini kısa zamanda Türk kullanıcısına sevdirecektir. Özellikle kadınlar başta olmak üzere bu aracın daha önce Skoda ile yolu kesişmeyen kullanıcıların markayla tanışmasına da katkı sağlayacağına inanıyoruz“ dedi.
SUV segmentine olan ilginin her geçen gün arttığına değinen Başar, şöyle devam etti: “SUV segmenti tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça tercih edilen bir segment. Ülkemizde SUV segmenti, yılın ilk 6 ayında 2019’a göre yüzde 59.4 artış gösterdi. Bizim satışlarımızın da yüzde 40‘ını bu segment oluşturuyor. Kamiq ile bu oranın daha da artacağını düşünüyoruz. Kamiq’in, kısa süre içerisinde modern ve konforu seven, sportif ve farklı yaşam tarzlarını tercih edenleri hedefleyen temel modellerimizden biri olacak. Sene sonuna kadar yaklaşık 3 bin 500 adet satış hedefliyoruz.“

Hedef ilk 5 markadan biri olmak
Yüce Auto-Skoda olarak 2020 yılı hedeflerinden ve otomotiv sektörü öngörülerinden söz eden Zafer Başar, “Pandemi nedeniyle otomobil fabrikalarının üretimlerine ara vermeleri tedarik zorluğuna neden oldu. Ancak bu durumun Ekim ayı gibi normale döneceğini ve talep ile tedariğin eşitleneceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda da toplam otomobil pazarının 600-650 bin adet civarında tamamlanmasını öngörüyoruz. Bizim Skoda markası olarak 2020 satış hedefimizi 25 bin adet olarak belirledik. Böylelikle pazarın üzerinde bir büyüme oranı yakalamak amacındayız. Kamiq modelimizin de getireceği sinerji ile bu hedeflere ulaşabileceğimizi düşünüyoruz“ diye konuştu. Başar, hedeflerinin ilk 5 marka arasına girmek olduğunu sözlerine ekledi. Skoda geçen yıl 15 bin 369 adetlik satışa ulaşmıştı. Marka 25 bin adetlik satış hedefi ile yüzde 62 oranında büyümeye imza atmış olacak.











